Het Twitter-account van de Indiase premier gehackt om de Bitcoin-donatie oplichterij te promoten

  • Post author:
  • Post category:Bitcoin

Hackers lijken een tol te eisen van het populaire sociale netwerk Twitter omdat er opnieuw een grote aanval is geweest, en deze keer werd het Twitter-account van India’s premier Narendra Modi gecompromitteerd om een crypto-fraude te promoten.

Slechts twee maanden geleden onderging Twitter een massale aanval waarbij hackers verschillende celebrity accounts zoals die van Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, en vele anderen overnamen om nietsvermoedende twitteraars op te lichten van hun crypto activa.

Nu, een rapport van de mediakanaal India Today, stelt dat hackers op 2 september de controle hebben overgenomen van de twitteraccount van premier Modi narendramodi_in, die is gekoppeld aan zijn persoonlijke website en mobiele applicatie.

De hackers opereren onder de alias ‘John Wick’, een fictief personage gespeeld door acteur Keanu Reeves, en toevallig is hij op 2 september jarig.

De hackers stuurden meerdere tweets uit en vroegen de 2,5 miljoen volgers van de premier om” royaal te doneren aan PM National Relief Fund for Covid-19,” in Bitcoin Evolution (BTC) en Ethereum (ETH).

Twee van de portemonnees stonden al geruime tijd live op de rekening van de minister-president voordat ze door de autoriteiten werden weggehaald, maar volgens de gegevens werd er geen geld naar deze adressen overgemaakt.

“Nu begint India met cryptomunt. Schenk Bitcoin,” schreven de aanvallers op twitter.


De hackers onthulden hun alias en namen de verantwoordelijkheid voor de aanval met een aparte tweet waar ze ook een e-mailadres plaatsten.  Ze gaven ook expliciet aan dat ze niet verantwoordelijk waren voor de hack van een van India’s meest populaire e-commerce marktplaats Paytm Mall.

.
Paytm Mall werd vermoedelijk aangevallen op 30 augustus, en een account dat beweert de hackers te vertegenwoordigen werd gezien opscheppend op een Russisch online forum. Echter, Paytm, het moederbedrijf verklaarde dat er geen gegevens verloren zijn gegaan in de inbreuk.

Premier Modi is niet de enige wereldleider die het doelwit is van hackers. Recentelijk blijkt uit rapporten dat oplichters ook de naam van de Colombiaanse president Iván Duque Márquez hebben gebruikt om een nepwebsite te promoten, waarbij een oplichterij-investeringsregeling wordt gepromoot, terwijl de president zegt dat deze investeringsregeling “verlichting zal bieden voor de economische crisis die door de coronaviruspandemie is veroorzaakt”.