Categories
Bitcoin

Litecoin “aktiva” plånböcker hoppar framför Bitcoin Cash och BSV

Litecoin – länge kallad det digitala silveret till Bitcoin – ser en ökning av aktiviteten inför dess MimbleWimble-implementering i september i år.

Sekretessuppdatering gnistor Litecoin-aktivitet

Igår noterade Litecoin Foundation-direktör David Schwartz att cryptocurrency hade över 92 278 aktiva plånböcker under de senaste 24 timmarna (från 6-7 augusti); sätter det framför både Bitcoin Code och BSV (de två hade totalt 90 446).

Beräkningarna indikerar att Litecoin ser en återuppblickning när det gäller investeringar, transaktioner och överföringar. Det kommer när den bredare kryptomarknaden ser bättre allmänhetens känsla och positiva grundläggande övergripande.

Ett betydande skäl kan vara den kommande lanseringen av MimbleWimble, som ger Litecoin sekretessfunktioner. Implementeringen är på väg för en utrullning i september, vilket huvudutvecklare David Burkett bekräftar i en juliuppdatering av projektet.

För de oinitierade föreslogs MimbleWimble – en Harry Potter-referens – först 2016 för att fylla bortfall av integritet i Bitcoin-protokollet. Den senare ger bort transaktionsinformation som gör det möjligt för företag som Chainalysis att binda transaktioner till en individ.

Men förra året sa Litecoin-grundaren Charlie Lee att konfidentiella transaktioner snart skulle komma till Litecoin:

Men integritet är inte den enda fördelen med MimbleWimble. Som Burkett uttalade i sin uppdatering ger en ny synkroniseringsprocess snabbare transaktioner på Litecoin-nätverket – med tillstånd av en innovativ blockbearbetningsmodell.

Litecoin-samhället kunde också se ett partnerskap med Cardano, om ett tweet-utbyte förra månaden mellan Lee och Charles Hoskinson, Cardano-grundaren, är något att gå förbi:

Då svarade Lee med en “Visst!” och uttalade att ”någon från stiftelsen” skulle komma i kontakt med Hoskinson om ett samarbete.

Litecoin en “ledande” indikator?

Handelsmässigt ledde Litecoin vinster bland alla stora cap-valutor under den senaste tiden. Lee påpekade till och med på Twitter att den digitala valutan återigen ledde tillsammans med Bitcoin, vilket cementerade sin starka efterfrågan och använder även som nyare symboler syftar till att förskjuta status quo.

Litecoin har historiskt fungerat som en ledande indikator på Bitcoin-priser (en som går framför BTC istället för att ”släppa efter” pionjären).

Willy Woo, en framstående handlare och analytiker på kedjan, påpekade denna aspekt i en tweet i april. Då noterade han att “LTC har en vana att leda BTC.”

Samtidigt visar listorna ett tätt för Litecoin. Det svävar för närvarande mellan $ 56- $ 60-intervallet efter en uppkörning från under- $ 40 under den första veckan i augusti.